Belföld

A főügyész átvilágítását követeli a DK

Vadai Ágnes a nemzetbiztonsági ülésnél (kitiltás amerikából, vadai ágnes, )
Vadai Ágnes a nemzetbiztonsági ülésnél (kitiltás amerikából, vadai ágnes, )

Az ellenzéki párt azt rója fel Polt Péternek, hogy két hetet késett az „igazság szolgáltatása” Quaestor-ügyben.

Megkerülhetetlen Orbán Viktor felelőssége a „fideszes brókerbotrány” kapcsán, de nem indokolható a vádhatóság kivárása sem – közölte Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője.

Vadai szerint ma már nyilvánvaló, hogy közpénzek milliárdos értékben vándoroltak egy pilótajátékba, a miniszterelnök pedig – bár tudott a visszaélésekről – csak közvetlen kollégáit és haverjait mentegette, a „keményen dolgozó embereket”, a Quaestor kisbefektetőit viszont becsapta és elárulta.

A képviselő emlékeztet arra, hogy kiderült: a letartóztatott Tarsoly Csaba titkára szoros kapcsolatban áll Polt Péter legfőbb ügyész lányával. Felmerül a gyanú, hogy az ügyészség késedelmes intézkedésének hátterében összefonódás áll – írta Vadai. A DK szerint a Polt vezette vádhatóság elfogult lehet a gyanúsított fideszes bróker javára, így Polt Péter nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Legfőbb Ügyészség élén.

Az ellenzéki párt követeli, hogy Polt essen át azonnali és alapos nemzetbiztonsági átvilágításon, ha ez nem történik meg, azzal a legfőbb ügyész beismeri az elfogultságot – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik