Belföld

Mennydörgéssel köszön el a jó idő

Villamlas(650x433).jpg (villámlás, )
Villamlas(650x433).jpg (villámlás, )

Hatalmas különbség lesz az ország keleti és nyugati fele közt – utóbbiban 22, előbbiben 8 fok várható napközben. Az erős szél miatt figyelmeztetést adtak ki.

Az Időkép beszámolója szerint már csütörtökön este megérkeztek az első zivatarok, dörgés és villámlás kíséretében. Pénteken folytatódik a borongós, csapadékos idő, többfelé – főleg az ország északi felén – lehet eső, zápor. Helyenként zivatar is kialakulhat. Óriási lesz a hőmérsékletkülönbség: míg a Dunántúlra 8-13 fokot ígér az előrejelzés, keleten 20-22 fok várható. A frontérzékenyeknek kettős fronthatás okoz kellemetlenségeket.

Erős szélre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján arról tájékoztatnak, hogy pénteken Bács-Kiskun és Pest megyében, valamint ezektől nyugatra erős, 70 km/órás széllökések várhatóak.

Szombaton ugyanerre a területre, valamint ezeken kívül még Borsod és Szabolcs megyére adtak ki figyelmeztetést.

Szombaton a csapadékos idő keletre tolódik, a Dunántúlon élők fellélegezhetnek, itt kisüt majd a nap. Délután 10-14 fok várható. Vasárnap nyugaton a hajnali órákban talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben újra több helyen lehet eső, zápor, a hőmérséklet a szombatihoz hasonló lesz.

A jövő hét elején még mindig esős időre kell számítani, de megint melegszik az idő, délnyugaton újra elérheti a húsz fokot a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik