Belföld

Orbán százmilliárdos projektet jelentett be

Orbán Viktor, Fodor Tamás (orbán viktor, fodor tamás)
Orbán Viktor, Fodor Tamás (orbán viktor, fodor tamás)

A miniszterelnök Sopronban arról beszélt: azt akarja: hogy az osztrák határt átlépve semmilyen színvonalkülönbség ne látsszon. A következő időszakban minden megyei jogú városba ellátogat.

A magyar adófizetők pénzéből fordíthatnak százmilliárdnál is többet az M85-ös autóút fejlesztésére, miután ebben a ciklusban az EU nem tudja támogatni a beruházást – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt szerdán Sopronban. A kormányfő a következő időszakban mind a 23 megyei jogú városba ellátogat, melyek vezetőivel együttműködést köt a városok fejlesztéséről.

Sopronban három fejlesztést említett Orbán: az M85-ösön kívül a Fertő-tavi világörökségi terület fejlesztését és a barokk belváros felújítását. A miniszterelnök elmondta: azt szeretné, ha az osztrák-magyar határt átlépve semmilyen színvonalcsökkenés nem látszana. Ipari park létrehozásáról is tárgyalnak, ennek kapcsán Orbán azt mondta: „szép a turizmus, kell is, de csak abból nem lehet megélni”.


Fotó: MTI 

A kormányfő azt is bejelentette, hogy felkéri az összes megyei jogú város vezetőjét arra, hogy mentoráljanak egy-egy kárpátaljai falut, mert Ukrajna szerinte jelenleg a talpon maradás határán van, segíteni kell az ott élő magyarokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik