Belföld

Orbán főideológusa szerint 2018-tól sima többség jöhet a kétharmad helyett

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Tellér Gyulával, a polgár kifejezés atyjával interjúzott a Heti Válasz.

Csütörtökön jelenik meg az új Heti Válasz, amiben Tellér Gyulával, Orbán főtanácsadójával készítettek nagyinterjút. Tellér találta ki a polgár kifejezést, és az ő elméletén alapul az illiberális beszéd is. Március 15-én Széchenyi-díjat kapott. Itt vannak az idézetek, amiket a Heti Válasz előre közölt:

„Polgár az, aki a munkaerején kívül valamilyen anyagi vagy szellemi tulajdonnal – földdel, ingatlannal, termelőeszközzel, tőkével, tudással, kapcsolatrendszerrel, műveltséggel – is szerzi a kenyerét.”

„G. Fodor Gábor szerintem téved. Igaz, azoknak, akiknek a hatalomra jutás mellett nincsenek távlati terveik, ez lehet egyszerű politikai termék. Most például Gyurcsány Ferenc számára.”

„A többség a szocializmusból eredő felfogást vallja, miszerint mindenkinek minél többet kell kapnia, függetlenül a teljesítményétől. Orbán ennek a gondolkodásnak üzen hadat.”

„A Fidesz a médiaügyekben nem teljesen szuverén. Vannak erők, amelyek sarokba tudják szorítani.”

„A Fideszben is vannak csoportütközések, amelyek az utóbbi időkben felszínre is kerültek. Illetve ott a vagyonosodás kérdése, s a választók, no meg az ellenzéki lapok fölvetik: miből telik némelyeknek ekkora házra, miért maradtak ki egyes tételek a vagyonnyilatkozatból?”

„A Fidesz szétzúzta a szocialistákat, és átvette az uralmat a hatalomgyakorlás összes fontos helye fölött.”

„Felteszem: Orbán Viktor 2018 utánra már nem okvetlenül gondolkodik kétharmadban, hanem egyszerű többségben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik