Belföld

LMP: az agrártárca nem tudja megszámolni a birkákat

Negyvenezer, vagy kétszázötvenezer birka van a Hajdúságban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében? Az LMP szerint a szakminisztérium nem képes megszámolni a birkákat, és összevissza beszél.

A zöldpárti matematikai feladvány azzal kezdődött, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a hortobágyi állattartó gazdák állatállományával kapcsolatban egy alkalommal azt közölte, hogy “Hajdú-Bihar- és Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 30 ezer birka van. Aki 40 ezer hortobágyi birka legelőhiány miatti pusztulásáról beszél, az valótlanságot állít.” 

Pedig Sallai R. Benedek LMP-s képviselő kiderítette, hogy “Jász-Nagykun-Szolnok megyében megközelítőleg 50 ezer (utolsó adat szerint 48 628), Hajdú-Bihar megyében pedig megközelítőleg 200 ezer (utolsó adat szerint 193 972) anyajuh van nyilvántartva”. Mindezt pedig a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség adataira alapozza.

Az LMP azért tartott fontosnak közleményt kiadni ezzel kapcsolatosan, mert szerintük a hortobágyi állattartó gazdák állatállományai veszélybe kerülhetnek a Fidesz igazságtalan és részrehajló földpályázati rendszere miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik