Belföld

Kiderült, kinek van diplomata-útlevele

Habony-Arpad-a-vilagurben(960x640).jpg (habony árpád)
Habony-Arpad-a-vilagurben(960x640).jpg (habony árpád)

Szél Bernadett kérdezte, hogy van-e ilyenje Habonynak. A Külügy válaszolt, hogy nincs neki, de valaki másnak volt.

A Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szerint már válaszoltak Szél Bernadett kérdésére, hogy van-e Habony Árpádnak diplomataútlevele. 

A KKM Szél Bernadett megszólalására reagált, aki kedden elmondta, hogy pártja első fokon pert nyert a tárcával szemben, és a döntés arra kötelezi a minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra, rendelkezett-e, és ha igen, milyen okból Habony Árpád, Vida Ildikó, Heim Péter és Giró-Szász András diplomata-útlevéllel.

A KKM azt írta, Szél Bernadett kérdését illetően semmi takargatnivalójuk nincs, a kért adatokat kiadják. Az adatszolgáltatás eddig csak egy jogtechnikai kérdés tisztázatlansága miatt nem történt meg – tették hozzá. Úgy fogalmaztak, a KKM meg kívánta adni a választ a feltett kérdésre, ezért kedden a bírósági döntéstől függetlenül eljuttatták azt Szél Bernadett jogi képviselőjének.

Közölték: az érintettek közül kizárólag Giró-Szász András korábbi miniszterelnöki biztos, jelenleg kormányzati kommunikációért felelős államtitkár rendelkezett 2014. november 30-ig érvényes diplomata-útlevéllel. Vida Ildikó, Habony Árpád és Heim Péter nem rendelkezett és jelenleg sem rendelkezik diplomata-, illetve külügyi szolgálati útlevéllel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik