Belföld

Tapolcai időközi: stratégiát vált a Fidesz

putyin orbán viktor (putyin, orbán viktor, )
putyin orbán viktor (putyin, orbán viktor, )

Belátták, hogy nem jött jól a Putyin-látogatás a veszprémi választás előtt. A kormánypárt azt állítja: tanult a hibákból.

Kemény küzdelemre számít a Fidesz a tapolcai időközin, de bíznak új stratégiájukban – írja a HVG. A kormánypárt ugyanis teljesen átalakította a kampányt és a mozgósítás szerkezetét a veszprémi kudarc óta.

A Fidesz elnöksége a helyzetet elemezve ugyancsak arra jutott, hogy a közvéleményben ősz óta változás ment végbe, de ez nem az ellenzék megerősödését, hanem a Fidesz törzsszavazóinak elbizonytalanodását jelenti. Tapolcán ezért saját táboruk mozgósítására helyezik a hangsúlyt.

A kormánypártiak belátták, hogy a veszprémi időközi előtt nem kedvezett nekik Vlagyimir Putyin látogatása, mert az orosz elnöknek a Fidesz táborán belül is nagyon rossz a megítélése. Ez viszont mostanra már lecsengett, ahogy a Simicska-botrány is.

A Fidesz jelöltje a kampányban rendkívül aktív lesz, konfliktusokat is felvállal – erre Fenyvesi Zoltán jóval alkalmasabb, mint Némedi Lajos, aki Veszprémben maradt alul. Most a jobbikos jelölt ellen folytatnak negatív kampányt, ami a szavazók egy részét inkább a baloldal felé tereli, de az MSZP ezt nem használja ki: Pad Ferencet, az ajkai szocialista jelöltet szinte egyáltalán nem népszerűsítik Tapolcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik