Belföld

Keresztet vethetnek a pénzükre?

Kereszt(210x140).jpg (kereszt, fény,)
Kereszt(210x140).jpg (kereszt, fény,)

Százmillióért épült a kápolna. A munkásoknak meg az Isten fizesse meg!

Kifizetetlen bérekre panaszkodnak az ópusztaszeri kápolna építői – írja a Délmagyar.hu. Facebook-oldalán az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark február 28-án osztotta meg az örömhírt, hogy „Épül a Pallavicini-kápolna az Emlékparkban”. Március 9-én ketten is hozzászóltak, keresetlen szavakkal jelezve, hogy az építkezésért ugyanakkor a munkások egy része viszont nem kapta meg a pénzét. (A két bejegyzés még kedden is ott volt a park Facebook-oldalán.)

A Délmagyar.hu megkereste az egyik kommentelőt, aki elmesélte, hogy decemberig nyögvenyelősen, de még kaptak pénzt, januárban azonban már nem. Neki 95 ezer forintja ragadt bent, a munkatársának 325 ezer, a többieknek 90–120 ezer forinttal tartoznak. Az építésvezető a fizetési kérésüket azzal utasította el, hogy a fővállalkozó síelni ment a családjával. A panaszos úgy vélte, hiába a cikk is, az sem jelent semmit. „A körbetartozás évek óta létezik”.

A kápolna felépítéséért, a stációk, szent szobrok restaurációjának elvégzésért 103 millió forintot fizettek ki a fővállalkozónak. A Délmagyar.hu többször is kereste, a cég azonban nem válaszolt sem a többször elküldött e-mailekre, sem a telefonos megkeresésre. Amikor a cég telefonszámát hívták, egy női hang azt mondta, „a cégnek küldött leveleket a főnök olvassa”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik