Belföld

Harrach Péter: a Hír TV és a Magyar Nemzet hátba is támadhat

Ma már nem ugyanaz a Hír TV és a Magyar Nemzet, mint eddig - mondta a KDNP frakcióvezetője, aki szerint ezek a médiumok hátba is támadhatják a kormánypárti politikusokat.

Harrach Péter a Népszabadságnak beszélt arról, hogy a Simicska Lajos-féle sajtóorgánumok már nem jelentenek tájékozódási pontot a nemzeti oldal számára. “(…) ha ma még viszonylag kiegyensúlyozottak is tudnak lenni, egy választási kampányban egy olyan tulajdonosi indíttatásból, melyben több az érzelem és a sértettség, mint az elkötelezettség, hátba lehet támadni azokat, akik eddig a közös hajóban eveztek” – fogalmazta meg az aggályait a kereszténydemokraták frakcióvezetője.

Azzal kapcsolatban, hogy pártja hétvégi tisztújításán miről beszélt a médiabeli viszonyokat illetően, Harrach Péter megerősítette, hogy a Hír TV-t pótolhatónak nevezte felszólalásában, de azt cáfolta, hogy ezt az M1-gyel tartaná elképzelhetőnek, mert a “köztévé, a nemzeti hírcsatorna nem Fidesz-tévé”. Szerinte “nem két hónap” felépíteni egy olyan médiumot a jobboldalon, amely színvonalas és elkötelezett, de erre szükség van, miután már nem számíthat a Hír TV-re, a Magyar Nemzetre és a Lánchíd Rádióra. 

Arra a kérdésre, hogy a KDNP hivatalosan is bojkottálja-e a Hír TV-t, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, úgy válaszolt, hogy ő minden egyes esetben mérlegeli a felkérést. A kereszténydemokrata politikus úgy érzi, hogy a miniszterelnök melletti lojalitás és szolidaritás lelkiismereti kötelessége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik