Belföld

Visszük a csodazongorát a milánói expóra

A "hangszertörténelmi mérföldkő" is látató lesz az Alakor nevű magyar pavilonban. Lesz még víz, paprika, Szent-Györgyi Albert.

Bogányi Gergely “csodazongorája” is látható lesz az Alakorban, a sámándob, életfa és bárja vizuális elemeit vegyítő pavilonban, amellyel a milánói világkiállításon képviseljük Magyarországot. Ez Szőcs Géza miniszteri biztos hétfői bemutatóján derült ki.

“Talán tudják, hogy élénk viták kísérték a döntést, de az eddigi visszajelzések alapján Olaszországban elnyerte a publikum tetszését: olyan visszajelzéseket kaptunk, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni” – mondta Szőcs a pavilon ellentmondásos megítéléséről. A projekt mottója: “A legtisztább forrásból”, amellyel az egyik fő témára, a vízre is utalnak a programszervezők. A másik téma, amit a milánói bizottság ajánlatai közül választottak a tervezők, a génmanipuláció-mentes egészséges magyar élelmiszer. Ezért aztán motívumként lépten-nyomon megjelenik majd a paprika is (ez adja a logó alapját), illetve Szent-Györgyi Albert.


Fotó: Neményi Márton

„Semmi sincs teljesen kész, minden kísérleti fázisban, prototípus-állapotban van” – mondta Szőcs egyrészt magáról a pavilonról, másrészt magáról a bemutatóról is, ahol konkrétan semmi sem működött. Hogy ez milyen vicces pillanatokat ajándékozott a – nagyrészt olasz – közönségnek, arról hamarosan beszámolunk.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik