Belföld

Napfogyatkozás: hogyan nézték a leghülyébbek?

És még fel is töltötték a képeket, amelyek bizonyítják, hogy mekkora baromságot csináltak.

A nemrégiben megcsodált napfogyatkozással kapcsolatban megjelent cikkeket nagyjából két csoportra lehet osztani: az egyik típushoz azok az írások tartoztak, amelyben a tudományos hátteret magyarázták (mitől van ez az egész tünemény); a másikhoz pedig az információs jellegű anyagok: hol mikor látható a jelenség, és főleg: milyen eszközökkel lehet, és milyenekkel tilos belenézni a napba.

Mindenhol olvasható volt, hogy a kormozott üvegtől a CD-lemezig van számos tárgy, amely NEM alkalmas arra, hogy megfigyeljük a különleges eseményt – hiszen szemünk világát durván károsító fényhatással álltunk szemben.

Ezek után nézzünk meg egy kis összeállítást az orosz internetről, hogy egyesek milyen házilag barkácsolt eszközökkel voltak képesek vizslatni az égi jelenséget. (Egyrészt szögezzük le, hogy ez nem az oroszokat minősíti – bárhol találhattunk volna idiótákat. Másrészt azért bízunk benne, hogy az itt látható tárgyak nagy részét valójában nem használták e célra, és ezt csak afféle „viccnek” szánták).

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik