Belföld

Luxuslakóparkba jegyeztette be reklámcégét a fideszes képviselő

Bánki Erik (bánki erik, )
Bánki Erik (bánki erik, )

Negyvenhét négyzetméteres társasház az egyetlen ingatlanvagyona papíron a fideszes Bánki Erik képviselőnek. Új cégét, a Pannon PR 2020 Kft.-t azonban a római-parti Wellness Otthon luxuslakóparkban található ingatlanba jegyeztette be, amely felesége tulajdona - írja az Átlátszó.

Új reklámcéget jegyeztetett be Bánki Erik fideszes képviselő egy római-parti luxuslakóparkban található ingatlanba. Bánkinak a vagyonnyilatkozata alapján csak egy ingatlan van a nevén, egy negyvenhét négyzetméteres ürömi lakás. Ezen felül viszont a képviselő rendelkezik 63 millió forinttal részvényekben, állampapírban és befektetési jegyekben összesen 347 ezer euróval, kétmillió forint készpénzzel, 400 ezer forintnyi valutával, 11, 4 millió forint számlaköveteléssel, illetve egy másfél milliós életbiztosítással. Ezen felül van tízmillió forint tartozása is.

A Pannon PR 2020 Kft. csak Bánki legújabb projektje: az Átlátszó cikke szerint a politikus “céghalmozó”, ingatlanos és egyéb cégeket futtat, Erdélyben pedig több agrárbefektetése is van. Ötvenszázalékos tulajdonos a divat- és formatervezésre szakosodott Envi Consult Kft.-ben, mely szintén a Wellness Otthon lakóparkba van bejelentve.

Bánki vagyonnyilatkozatában nem szerepel a szóban forgó kilencvenhárom négyzetméteres római-parti épület, mivel az egy olyan cég tulajdona, mely a képviselő feleségének birtokában van. A vagyonnyilatkozat-tételre vonatkozó szabályok értelmében ugyan a családtagoknak is le kell adniuk bevallásukat, de csak a képviselőké nyilvános.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik