Belföld

Nem lesz felhőtlen a 20 fok

tavasz (tavasz)
tavasz (tavasz)

Szeszélyes tavaszi időjárásra számíthatunk: lesz napsütés és eső is, a hőmérséklet viszont kellemes marad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn országszerte napos időre számíthatunk, vékony fátyol- és nappali gomolyfelhőkkel. Csapadék nem várható. A Tiszántúlon még olykor élénk északi, északkeleti szél napközben ott is mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 15 fok között alakul. Késő estére -1, 8 fokig hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan napos idő lesz, de estétől megnövekszik a felhőzet, és ekkor egy-egy zápor is lehet. A déli, délkeleti szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékle 2, 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Szerdán eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és késő délelőttől egyre többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de dél körül akár hosszabb ideig tartó felszakadozás, napsütés is lehet. Több alkalommal, többfelé kell esőre, záporra számítani, egy-egy zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél továbbra is több helyen lesz erős, majd keletire, a Dunántúlon északira fordul a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de átmeneti időszakokra a nap is kisüthet. Többfelé kell esőre, záporra számítani, helyenként zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13, 18 fok között, nyugaton 13 fok alatt alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik