Belföld

Öngólt rúghatott az Uber

taxistüntetés (taxistüntetés)
taxistüntetés (taxistüntetés)

Több felhasználó is jelezte, hogy képtelenség volt autót szerezni a pénteken és szombaton tartó ingyenes kampány során.

Az Uber a Facebookon köszönte meg a rengeteg pozitív visszajelzést, de a poszt hozzászólói között nem csak elégedett ügyfelek üzentek (igaz volt köztük ilyen is). Hozzászólásban maguk is írják, hogy nagyon nagy a kereslet, érthető okok miatt. “Türelmet kérünk tőletek, valóban kicsit többet kell próbálkozni, de úgy gondoljuk egy ingyenes útért megéri…”

Volt aki viszont azt írta: „Egyszerűen nincs szabad autó! Ma kb. 20x próbáltam több kerületből is! Ennyi erővel 100 ingyen utat is kaphattunk volna. (mindig vártam kb 20percet)”. Akadt persze olyan is, aki szimplán leköcsögözte őket, „a taxisokkal b..tok ki. Remélem hamar tönkrementek”.

És persze több smilie-val üzenő ügyfél is akadt, mert “szupi” a szolgáltatás, csak türelmesnek kell lenni, és olyan üzenet is érkezett, amelyben arról számolnak be, hogy simán utaztak pénteken és szombaton is.

Ezek alapján mindenesetre az ingyenes kampány visszaüthet, hiszen ha a közösségi taxizást kipróbálói csak azzal találkoznak, hogy hiába próbálnak fuvart szerezni, kétséges, hogy újra kísérleteznek majd. Az egyik hozzászólásból az is kiderül, hogy az Uber egyik korábbi ügyfele azt várja, hogy érjen véget a kampány, hogy végre valóban működjön a szolgáltatás.

 

Az Uber a héten a taxisoknál is alaposan kiverte a biztosítékot, amikor minden előzetes bejelentés nélkül sárga taxik lepték el Budapest forgalmas útjait csütörtökön este, a Lánchidat is megbénították. A sofőröknél az tette be a kaput, hogy nem elég, hogy újabb és újabb korlátozásokkal sújtják őket, nyakukon van az Uber közösségi közlekedési szolgáltató is, amely úgy versenyez velük, hogy a taxisrendelet nem vonatkozik rá. Ráadásul az Uber akciót hirdetett a hétvégére, amely során péntek reggeltől vasárnap éjfélig ingyen lehet velük utazni sofőrjeikkel.

A szolgáltatás lényege, hogy az utas mobiltelefonos alkalmazással keresheti meg a hozzá legközelebb tartózkodó sofőrt, az autóvezetők önkéntes alapon, könnyedén bekapcsolódhatnak a rendszerbe.

Kommentekben mi is várjuk az olvasóink tapasztalatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik