Belföld

Határtalan a lottóláz

lottó (lottó)
lottó (lottó)

Vonzó minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-nyereménye, évek óta nem tippeltek ilyen sokan. Megélénkült a lottóturizmus.

A 3,23 milliárd forintos főnyereménynek köszönhetően a szombati húzással többéves szelvényértékesítési rekord dőlhet meg. A Szerencsejáték Zrt. szerint akár hétmillió szelvény is beérkezhet. 2012 júniusa óta nem játszottak ennyien. Három éve a 24. játékhéten 7,19 millió alapjátékot értékesítettek, akkor minden idők második legnagyobb nyereményén, a 4,11 milliárd forinton két szerencsés osztozott – írta a Napi Gazdaság.

A 2003. évi 48. hét eredménye egyelőre nincs veszélyben, az akkori 5,09 milliárd forintos telitalálat, illetve a 14 millió beérkezett alapjáték abszolút rekord. A mostani 3,23 milliárd forint a harmadik legnagyobb nyereményalap, hatására a lottóturizmus is újra felélénkült. Szerencsejáték-piaci becslések szerint ilyen magas nyereménynél már a 6-8 százalékot is eléri a határ túloldaláról érkező játékosok aránya; közülük a románok, szlovákok a legaktívabbak.

Elképesztő, mi mindenre futná a főnyereményből. Lehetne belőle venni csaknem ötezer lélegeztető-gépet. A 3230 millió forint elég lenne több mint 20 ezer magyar havi átlagfizetésére, és éppen futná belőle 3 230 olyan ruhára, mint amilyet Vajna Tímea viselt a Miss Universe afterpartiján. Mindez csak onnan jutott eszünkbe, hogy korábban a Fortunaweb arról írt, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nél is kiesett a pixisből Simicska Lajos. Rádiója helyett újból a Kossuth Rádió ismerteti a  nyerőszámokat, és immár az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. jut 457 millióhoz. Ez a pénz független attól, hogy a törvény alapján a Hatos lottó játékadójának 80%-át is e szervezet működtetésére kell fordítani.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik