Belföld

M1: privatizálták az időjárás-jelentést

laza bori (laza bori)
laza bori (laza bori)

Megvált a köztévé az Országos Meteorológiai Szolgálat szakembereitől, magáncéghez szervezték ki az előrejelzést. Közben már külön blogon gyűjtik a nemzeti hírcsatorna bakijait.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) helyett magáncéggel, a Meteo Klinika Kft.-vel szerződött az MTVA az időjárás-előrejelzések elkészítésére – értesült a Népszava. A lap szerint az állami meteorológiai szolgálattól már csak egy szakértő, Tóth Tamás dolgozik a köztévében, de arról nincs hír, hogy az OMSZ-szel végképp szerződést bontottak volna, ahogy arról sincs, hogy az időjárás-előrejelzésre mikor írt ki az MTVA közbeszerzést, mekkora értékben és mennyi időre.

Mindenesetre a nézők által megkedvelt arcok – Reisz András, Üveges Zoltán és Csonka Tamás – nem láthatók a nemzeti hírtévén, helyüket az adásban csak Borinak, Csillának és Barbinak nevezett időjárás-jelentők vették át, a műsorban pedig hemzsegnek az olyan hibák, mint hogy 35 fokot jósolnak csütörtökre, noha ez betudható a durva kapkodásnak, ami a hírcsatorna indulását övezte.

Az állami hírcsatorna eközben már egész blogra való muníciót szolgáltat: a Last Days of M1 Híradó nevű mikroblogon jelent meg ez a remek, halálos balesetről szóló beszámolót megörökítő felvétel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik