Belföld

Kényszerleszállást hajtott végre egy magyar Gripen Kassán

Gripen (gripen, )
Gripen (gripen, )

Míg a köztévé öt magyar Gripen érkezéséről számolt be, a hatodik Kassán meghibásodás miatt az útba eső reptéren hajtott végre kényszerleszállást – írja az MNO.hu.

A média meghívott képviselői a Honvédelmi Minisztérium szervezésében a kecskeméti légibázison várták a hat harci gép és az őket kísérő An–26 típusú szállítógép hazaérkezését, ahogy arról az állami hírcsatorna is élőben számolt be. Végül azonban kiderült, a hatodik Gripen meghibásodás miatt nem tudta felhasználni teljes üzemanyagkészletét, így pilótája a biztonsági előírásoknak megfelelően inkább úgy döntött, hogy az útba eső Kassa repülőterén hajt végre kényszerleszállást – értesült az MNO.hu.

A hírportál szerint a vadászgépeket követő An–26 ismereteink szerint szintén kitért a kelet-szlovákiai repülőtérre, hogy a fedélzetén utazó műszaki szakemberek megkíséreljék kijavítani a hibát.

A gépek a héten az észak-svédországi Vidsel repülőterén vettek részt a Légi Fölény 2015 fedőnevű rakéta- és gépágyúlövészeten, és onnan tértek vissza Magyarországra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik