Belföld

Betiltották a KDNP-gyalázó dalocskát

Semjén Zsolt lovagol (Semjén Zsolt lovagol, lóháton, Március 15)
Semjén Zsolt lovagol (Semjén Zsolt lovagol, lóháton, Március 15)

Az is gyűlöletbeszéd, ha valaki Semjén Zsoltra mond csúnyát.

Butácska szövegű, fülbemászó dalocska jelent meg a héten az interneten a vasárnapi zárva tartásról. Ezt itt szó szerint inkább nem idéznénk, de összefoglalható annyiban, hogy felsorolja azokat az élethelyzeteket, amikor nehézséget jelent, hogy nem lehet elszaladni egy áruházba, majd a tanulságot levonva melegebb éghajlatra küldi az intézkedésért felelős Kereszténydemokrata Néppártot és felelős politikusait, jelezve, hogy beszorult nyelvvel nehéz feljutni a mennyországba.

A kamaszos trágársággal operáló protest-szong gyors népszerűséget aratott a netezők körében, legalábbis egy részüknél, mások ugyanis bejelentést tettek gyűlöletbeszéd miatt. A dalszerző a Facebook-oldalán jelezte, hogy a Youtube videómegosztó erre hivatkozva tüntette el a nótát.

 

A videómegosztó arra hivatkozott, hogy védendő társadalmi csoportot sért a dal, noha kérdéses, hogy egy, az akaratát sikeresen megvalósító kormánypárt és vezető politikusai milyen védelemre szorulnak a munkájukról – akár sarkos – véleményt alkotó néppel szemben. Mindenesetre a Streisand-effektus működik, a letiltott dal máris több helyen, több példányban tért vissza, például ide kattintva is meghallgatható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik