Belföld

Bejelentették a szerdai hídfoglalást

Tuntetes-a-Lanchidon(430x286).jpg (lánchíd, )
Tuntetes-a-Lanchidon(430x286).jpg (lánchíd, )

Kocsis Máté közleménye nem fedte a valóságot.

Dokumentumokkal igazolja a Lánchidat szerdán este elfoglaló csoport vezetője, hogy bejelentették a tüntetést a rendőrségen, Kocsis Mátéék feljelentését így szégyenletesnek tartják – írja a HVG.

Mint ismert, szerdán este spontán demonstrációt tartottak civilek – autókkal foglalták el a Lánchidat, hogy az Alkotmánybíróságot érintő változások miatt tiltakozzanak. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága erre feljelentette őket.

Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság elnöke azt közölte, hogy szégyenletesnek tartják, ahogy a hatalom minden eszközzel korlátozni próbálja a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogot.

A főváros részéről Kocsis Máté jegyezte azt a közleményt, melyben az állt, hogy „sokaknak elegük van a provokációkból és törvénysértésekből”, ezért a főváros feljelentést tesz, egyben hozzátették, hogy a tüntetés teljesen törvénytelen volt, mert az akciót nem jelentették be. Ez viszont nem állja meg a helyét: spontán szervezett demonstrációként Bükiék valóban nem tudták három nappal előre bejelenteni a rendezvényt, de annak kezdete előtt felvették a kapcsolatot a rendőrséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik