Belföld

Vona a vascipőkhöz küldte a köpködő jobbikost

A jobbik elnöke közölte Kulcsár Gergellyel, hogy náluk nincs helye a kegyeletsértésnek, majd a köpködő egy szál virágot tett a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

A tapolcai választások kampánykörútján fórumozó Vona Gábor a rendezvény előtt újságírói kérdésre válaszolva közölte, személyes találkozójukon azt mondta Kulcsár Gergelynek, egyértelműen ki kell fejeznie, hogy a Jobbikban kegyeletsértő cselekedeteknek nincs helye. A képviselő ezután megbánást tanúsítva látogatott ki a Duna-partra és helyezett el egy szál virágot a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

 
Fotó: Kökényesi Gábor 

A Demokratikus Koalíció szombaton kérte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő ügyében, aki egy öt évvel ezelőtti e-mail tanúsága szerint beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

Vona Gábor a fórumon egyébként arról beszélt, hogy mindenkinek el kell döntenie, hogy a mostani, “ámokfutását folytató” Orbán-kormány jelöltjére, Fenyvesi Zoltánra adja voksát vagy pedig az új erőére, Rig Lajosra. Azt kérte a választóktól, hallgassák meg a politikusokat, de döntésüket ne pusztán a hallottak alapján, hanem az alapján hozzák meg, hogy a jelöltek mit tettek korábban, amikor “az élet felelősséget írt elő nekik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik