Belföld

Tarlós megnyerte a jackpotot

tarlós (tarlós)
tarlós (tarlós)

A legutóbbi kormányülésen eldőlt: mégsem a vidék viszi el az összes uniós forrást, Budapest így elképesztően sok fejlesztési pénzből gazdálkodhat – mondta a főpolgármester a valasz.hu-nak adott interjúban. 

Tarlós István szerint lényegesen több fejlesztés lesz a következő hat évben, mint 2010 előtt másfél évtizeden keresztül. A kormánydöntés értelmében összességében 350 milliárd forint jut a következő hat év fejlesztéseire. Ez még a mai világban is nagyon sok pénz, több mint a főváros egész éves költségvetése.

Bár Lázár János korábban nem így képzelte az uniós források országon belüli elosztását, szerinte nem is volt szükség túl sok győzködésre, „hiszen józan paraszti ésszel ez a normális állapot: Budapest a nemzet fővárosa.”- mondta a valasz.hu-nak.

Például a 3-es metró infrastruktúrájának teljes felújítására kapott a főváros 125 milliárd forintot, míg a meghosszabbításról nincs szó.

Szerepel a listában több nagyon jelentős környezetvédelmi beruházás is: a hulladékfeldolgozó és iszapégető újabb művének kialakítása 50 milliárd, a rákospalotai égetőmű turbináinak javítása és kazáncserék 7,5 milliárd, a Fővárosi Vízművek elavult azbesztcement főnyomócsöveinek cseréje 28 milliárd forinttal. A Római-part és a csillaghegyi öblözet árvízvédelmére, valamint a Margitsziget-program folytatására is jut 10-10 milliárd forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik