Belföld

Orbán örül, hogy Szili Katalin lehet a megbízottja

szili-katalin-2006(650x433).jpg (szli katalin)
szili-katalin-2006(650x433).jpg (szli katalin)

Az egykori szocialista házelnök Semjén Zsolt kormányfőhelyettes felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízottként tevékenykedik, és “Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele” – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Semjén Zsolt arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek. Az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek “testre szabott” koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség.

Havasi emlékeztetett, hogy Szili Katalin hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor miniszterelnöksége idején Gyurcsány Ferenc ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését.

Az Szili Katalin szerepe az Országgyűlés plenáris ülésén került szóba, amikor egy nemzetpolitikai témájú vitában a szocialista Kiss László megemlítette: arról hallani, hogy Szili Katalint a határon túli autonómiatörekvések támogatásával kapcsolatos feladat ellátásával bízzák meg.


Egy jóval korábbi kép (Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik