Belföld

Lehazaárulózták a Fideszt Békéscsabán

Hazaárulók! – ezt a feliratot ragasztották a békéscsabai Fidesz-irodára március 15-én. A kormánypárt baloldali provokációt sejt a történtek mögött.

Jutott a békési megyeszékhely Fidesz-irodájának a nemzeti ünnepen: a beol.hu-n látható fotó szerint Simicska Lajos emlékezetes kijelentésére utaló rajzokat is kiragasztottak, de más rajzok és szövegek is kerültek az üvegre. Az esetről a Fidesz az alábbit kötölte a megyei lap online kiadásának cikke szerint: “Március 15-én, este hat órakor egy hozzávetőleg húszfős társaság előre elkészített plakátokkal, kézzel írt papírokkal összeragasztotta a békéscsabai Fidesz-iroda ablaküvegét, illetve az iroda előtt található korlátot.”

A térfigyelő kamerákon látható, kik voltak ott akkor az iroda előtt. A kormánypárt azt állítja, az egyik résztvevő Körömi János Géza, a békéscsabai önkormányzat közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottságának külső tagja volt. Ő a Facebookon meg is osztott néhány képet a történtekről. 

“Mélységesen elítélem a nemzeti ünnepünkön történt cselekményt, azokat a felnőtteket, akik Petőfiék szellemiségét sutba dobva, gyerekeknek azt a példát örökítik, hogy a megoldás ilyen egyszerű, ha nem tetszik valami, nem kell párbeszédet gyakorolni, elég sötétedés után összecsúfítani annak a portáját, akivel nem szimpatizálunk” – mondta a lapnak Vantara Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A rendőrség rongálás miatt rendelt el nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik