Belföld

Kilencen álltak fel csütörtökön a Magyar Nemzettől

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

Úgy tudni, a Napi Gazdasághoz mennek, amiből Liszkay Gábor csinálhat új közéleti napilapot.

Csütörtökön összesen kilencen adták be felmondásukat a Magyar Nemzetnél – írja a Pesti Srácok. Lóczi János kiadóigazgató mellett Swendt Pál, Borsodi Attila ás Bákonyi Ádám, a lap belpolitikai rovatának három meghatározó újságírója állt fel és ugyancsak a felmondás mellett döntött Jámbor Gyula, a gazdasági rovat munkatársa, Imrik László vezető tördelő-helyettes, valamint Nádai László és Hangya Éva olvasószerkesztők.

Úgy tudni, másokat is foglalkoztat a felmondás gondolata, de még mérlegelnek. A távozó munkatársak kitöltik egy hónapos felmondási idejüket, de pótlásukat meg kell oldani, ellenkező esetben veszélybe kerülhet a napilap stabil működése.

A felálló munkatársak szerint érvényesül a lappal szembeni kormányzati bojkott, az utóbbi napokban hiába kerestek kormánytagokat, nem kaptak választ. Az egyik újságíró szerint a Simicska-ügy miatt elveszett a lap presztízse.

A Pesti Srácok értesülése szerint a távozó Nemzetesek a Napi Gazdasághoz igazolhatnak. Ebből a HVG értesülése szerint Liszkay Gábor korábbi Magyar Nemzet-főszerkesztő csinálhat közéleti napilapot.

Felmondási idejét tölti Szabó Anett, a Hír TV egyik fő arca is, de képernyőre már nem kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik