Belföld

Józsefváros ötpártilag utasítja vissza a “tocsikolást”

kocsis-mate(210x140).jpg (kocsis máté)
kocsis-mate(210x140).jpg (kocsis máté)

Az ellenzéki képviselők és a polgármester szerint sem áll a párhuzam, mert a a dologi kiadásokat és a béreket is a sikerdíjból fizeti az önkormányzati cég, és ezt a számvevőszék sem kifogásolta.

A Józsefváros négy ellenzéki pártok (a DK kivételével) képviselői és a Kocsis Máté polgármester által jegyzet közleményben a az önkormányzati politikusok visszautasítják azt a sugalmazást, amely párhuzamot von a nyolcadik kerületi vagyongazdálkodás folyamata és a Tocsik Márta egykori, büntetőeljárást is megalapozó sikerdíj-ügyével.

A Népszabadság szerdai számában megjelent cikk szerint az önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadásából befolyó ötszázmillió forintos bevétel után 155 millió forint sikerdíjat számláz a józsefvárosi önkormányzat a száz százalékos tulajdonában lévő Kisfalu Vagyongazdálkodó Kft-nek.

A józsefvárosi politikusok szerint ezzel azt a hamis látszatot kelti, mintha az önkormányzat törvénytelen módon, aránytalan mértékben százmilliókat juttatna konkrét személyeknek közpénzből.

„Ezzel szemben a valóság az, hogy Józsefváros önkormányzata hosszú évek óta nem pusztán átalánydíjazással finanszírozza a 100 százalékos tulajdonában álló Kisfalu kft-t, hanem úgynevezett sikerdíj formájában is. Ebből fizeti a cég a dologi és működési költségeit, továbbá a bérjellegű kiadásait is a munkavállalók részére. Ezt a finanszírozási formát az Állami Számvevőszék egyetlen alkalommal sem kifogásolta. Lehet, hogy a költségvetési rendeletben foglalt „sikerdíj” elnevezés félreérthető, de semmilyen hasonlóságot nem mutat a Tocsik-féle sikerdíjjal – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik