Belföld

Húsvét után működhet újra a Déli pályaudvar

Megkezdődött a Gellért-hegy alatti alagút bejáratának visszabontása, az ideiglenes helyreállítás több tízmillió forintba kerülhet.

Néhány hét múlva, húsvét után működhet ismét a Déli pályaudvar, ettől kezdve tehát újra ide érkeznek a vonatok a mostani, ideiglenes végállomásként funkcionáló Kelenföldi pályaudvar helyett – írja a Népszabadság. Az alagútomlás helyerállítási munkálatait a Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. végzi. Két hét alatt eltakarítottak 1500 köbméter leomlott földet, megerősítettek több száz négyzetméter partfalat, lebontottak egy megrongálódott vasúti épületet, és előástak három, besült tüzérségi rombológránátot.

Azt viszont sem a MÁV, sem a kivitelező cég nem árulja el, mennyibe kerül az alagút felújítása. A lap szakértőkre hivatkozva azt írja, az alagút bejáratának ideiglenes helyreállítása, a környező rézsű stabilizálása, a földomlás miatt megrongálódott vezetékes infrastruktúra pótlása több tízmillió forintra rúg.

A cikk figyelmeztet, a Déli megnyitása csak akkor képzelhető el, ha a MÁV végzett az alagúton átvezető lezárt pályaszakasz előkészítésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik