Belföld

Hende Csabával tolmács mehetett Brüsszelbe

A minisztert azzal védik, hogy nem az ő feladata sem a szállodák, sem a kísérők kiválasztása külföldi útjain.

Nemzetbiztonsági okokból nem mondhatja meg a Honvédelmi Minisztérium, hogy kivel utazott Brüsszelbe Hende Csaba – erről tájékoztatták az RTL Híradóját. Az, hogy kivel utazott a tárcavezető, azért vált érdekessé, mert korábban Párizsban jelenlegi élettársával, Szajlai Mónikával járt és szállt meg luxuskörülmények között. Egyetlen éjszakáért negyedmillió forintnyi szállásköltséget számoltak el.

A Párizsi Magyar Intézet rendezvényére érkeztek a francia fővárosba, az intézet igazgatója ugyanakkor azt közölte az RTL érdeklődésére, hogy csak a minisztert hívták meg, bár szerintük természetes, hogy kísérővel érkezik.

Kiderült: Hende Brüsszelben is luxushotelben szállt meg, de az ATV kérdésére azt mondta: nem ő választotta ki a szállodát, ez nem az ő dolga. A minisztérium azt közölte, hogy a delegáció tagjainak kiválasztása sem a tárcavezető feladata. Hogy Brüsszelbe kivel ment, hivatalosan nem lehet tudni nemzetbiztonsági okok miatt. Nem hivatalosan viszont azt közölték: egy államtitkár és egy tolmács kísérte el Hende Csabát.

A Demokratikus Koalíció szerint Hende nem titkolózhat, Molnár Csaba, a párt EP-képviselője azt mondta, nem normális, hogy a kormány tagjai a magyar adófizetők pénzéből külföldre utaznak és azt sem lehet tudni, kik vettek részt az utakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik