Belföld

Schmuck Andor fenyegetést kapott, de nem fél

"Náci söpredék: Demokrata nem fél!" - üzeni a szocdemek vezetője azoknak, akik ma megfenyegették a Kitörés túra miatt.

Schmuck Andor a Hír24-hez eljuttatott egy fotót, amelyet állítása szerint ma kapott egy fenyegetéssel tüzdelt üzenetben valószínűleg azért, mert nyíltan kritizálta a Kitörés nevű szélsőjobbos túrát. A túráról Schmuck még tavaly nyilatkozta, hogy a részvevők „SS” egyenruhát viseltek, és ráadásul a Teljesítménytúrázók Társaságán keresztül állítólag a fővárostól is támogatást kaptak.

“Íme a válaszom: Már egy éve is felhívtam a figyelmet a szégyenteljes túrázásba burkolt masírozásra, a Kitörés túrára! Mint, ahogy elsőként emeltem fel a szavamat a parlamenti képviselők származás szerinti összeírása ellen. Értem tehát a gyűlöletet. De, náci söpredék: Demokrata nem fél! Holnaptól (2015. március 19. csütörtök), egy héten át, minden reggel 7.30-től 8.00 óráig ott leszek a cipőknél a Duna-parti emlékműnél! Nem kell keresgélni megtaláltok! Nem akarok és nem fogok olyan országban élni, ahol sajnos már jónéhány fasiszta elmebeteg azt gondolja: meglehet félemlíteni bárkit! Demokrata nem fél” – írta a Hír24-nek küldött levelében Schmuck.

A kitörésre emlékezést egyébként a rendőrség idén is betiltotta, ahogyan korábban megírtuk, február közepén rendőröknek kellett beavatkozniuk a szélsőjobboldali szubkultúra különféle képviselői miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik