Belföld

Válaszolt az MTVA a BBC-nek

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerint több pontatlanság is volt a BBC Monitoring blog bejegyzésében a megújult M1 indulásáról.

A március 15-én hatalmas lebőgéssel indult csatornával kapcsolatban az MTVA azt rója fel a BBC-nek, hogy rosszul jelölte meg Szabó László Zsolt titulusát, és téves számot közöltek a hírcsatorna kialakításának költségével kapcsolatban – írja a hvg.hu. Az MTVA arra reagált, hogy BBC monitoringosztályának blogja is megemlékezett a köztévé átalakításáról és az új adó fiaskójáról. 

Az MTVA pontatlanságokat fedezett fel az angol nyelvű írásban. Szabó László Zsoltot a Nemzeti Média Hatóság elnökének nevezték, de ő valójában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, írja a hírportál.

“Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a közmédia 80 milliárd forintot fordított volna az átalakításra, ez az összeg az MTVA teljes évi költségvetése ugyanis. Az m1 napi aktuális csatornává alakítása 1,2 milliárd forintba került. A csatorna műsorainak gyártási költsége éves szinten bruttó 3,1 milliárd forint. A cikk további pontatlansága, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nevét sem írják pontosan, az helyesen ugyanis National Media and Infocommunications Authority” – olvasható a cikkben.

Az MTVA nem felejtette el megkérdezni Szabó László Zsoltot, aki azt mondta: ő maga is tanult a BBC-nél, sőt a British Council támogatásával a brit média működését tanulmányozta, ezért nagyon meglepték a cikkben szereplő, a BBC-re amúgy nem jellemző súlyos pontatlanságok. A BBC és az MTVA tagja a European Broadcast Union-nak, ha a BBC információt szeretne kapni az MTVA-ról, készséggel állnak rendelkezésére – mondta a vezérigazgató.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik