Belföld

Reisz András nem fért bele az új M1 arculatába

Csonka Tamás, Üveges Zoltán és Reisz András nem kellett az új nemzeti hírtévének az m1 korábbi meteorológus csapatából.

A Facebookon már egy önálló csoport követeli vissza a megszokott meteorológusokat, miközben sokan nem értik, miért kell egyszerre két időjárás-jelentő a képernyőre, és miért nincs radarkép – írja az Origo. A portálnak a felvidéki tájszólása miatt is kedvelt Reisz megerősítette: nagyjából három héttel az arculatváltás előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) meteorológusait, Csonka Tamást, Üveges Zoltánt és őt magát is arról tájékoztatta az MTVA, hogy a megújuló arculatba nem férnek bele.

A meteorológus sejtelmesen fogalmazott távozásával kapcsolatban: „Engem köt egy keretszerződés, tehát nem kaptam felmondási papírt, csak annyit tudok, hogy pillanatnyilag nem tartanak ránk igényt. Hosszabb szabadságra mentem: ezt mindenki úgy fordítja le, ahogy akarja.”

Reisz András meteorológusként nem, csak tévésként pihen, továbbra is az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozik.

Varga László, az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző osztályának vezetője a hvg.hu megkeresésére elmondta: ők azt szerették volna, ha maradnak a képernyőn a korábbi kollégák, akik jól végezték a munkájukat, de belátja, hogy egy adott tévétársaság kompetenciája eldönteni, kivel akar dolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik