Belföld

Kész Zoltán felszámolná a köztévét

Veszprém országgyűlési képviselője szerint a Magyar Televízió 24 órás hírcsatornája nem tárgyilagos, nem kiegyensúlyozott, ezért felesleges évi 80 milliárd forintot beleölni.

Kész Zoltán Facebook-posztjában azt is írja: első számú feladatának tartja a közpénzek feletti őrködést, ezért kezdeményezi a köztévé megszűntetését.

Az új közszolgálati hírcsatorna elindulásával mindenki számára világossá vált, hogy értelmetlen pazarlás folyik az intézménynél, amely eddig is a korrupció egyik melegágya volt – fogalmaz. A veszprémi képviselő szerint a köztévé hírcsatornájának csak annyi haszna van, hogy „a csődje tökéletes tükre a kormányzásnak”. Az új, állami hírtelevízió felsüléséről korábban itt írtunk.

 

Tájékoztatása szerint elsőként egyeztetésre hívja az őt támogató parlamenti pártok vezetőit közös javaslat megfogalmazása céljából. Mint írja, ennek kiindulópontja az lehet, hogy köztévére nincs szükség, elég, ha az állami szabályozás előírja a közszolgálati műsorok készítésének és sugárzásának kötelezettségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik