Belföld

Itt a déli nyitás első sikere!

Ezzel a bombahírrel büszkélkedik a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Legjobb, ha szó szerint idézzük.

“A Déli nyitás egyik első sikereként 100 ezer bábolnai naposcsibe és mintegy 30 ezer keltető tojás szállításáról szóló megállapodást kötött az eritreai Mezőgazdasági Minisztérium és a Bábolna Tetra Kft. a Külgazdasági és Külügyminisztérium közvetítésével. A szállítmány, amelynek értéke meghaladja a 200 ezer eurót, március 16-án érkezett meg Eritrea fővárosába, Aszmarába, közvetlenül a Sármelléki repülőtérről.

A tárgyalások még 2014 decemberében kezdődtek meg. Az Eritreába érkező magyar küldöttséget Arefaine Berhe mezőgazdasági miniszter is fogadta, akinek a magyar fél – egyéb anyagok mellett – átadta a bábolnai Tetra baromficsalád részletes termékismertetőjét. Az eritreai fél szinte azonnal komoly érdeklődést mutatott, és röviddel a látogatás után megindultak az egyeztető tárgyalások a kairói nagykövetségen keresztül.

Berhe mezőgazdasági miniszter úr tegnap személyesen mondta el Magyarország kairói nagykövetének, hogy messzemenően elégedett a szállítmány minőségével, illetve a lebonyolítás precíz és korrekt menetével. A miniszter hangsúlyozta, hogy az üzletkötést egy hosszú együttműködés első állomásának tekinti a Bábolna Tetra céggel, s hamarosan újabb magyar baromfikat kívánnak rendelni, a jelenleginél jóval nagyobb mennyiségben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik