Belföld

Orbánnál elszakadt a cérna

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Azt mondta, miniszterelnökként nem teheti meg, amit szíve szerint tenne azokkal, akik őt azzal gyanúsítják, hogy ügynök volt, pedig lenne hozzá kedve, és igény is volna rá.

Hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések során a jobbikos Mirkóczki Ádám kérdezte a kormányfőt arról, hogy igaz-e Simicska Lajos vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/4-es főcsoporttal.

Válaszában Orbán Viktor azt mondta: „mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani”, egyben nevetségesnek tartotta a gyanúsítást. „A valóság az, hogy mi alakítottuk az első kommunistaellenes szervezetet” – szögezte le, hozzátéve, hogy büszke arra, hogy 25 évet áldozott arra, hogy „a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza”.

Orbán azt is elmondta: nem mondhatja, amit a legszívesebben mondana és nem teheti, amit szíve szerint tenne azokkal, akik „sunyi módon gyanúsítgatják”. „A népnyelv erőteljes kifejezéseit és a népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „kedvem lenne hozzá és igény is volna rá”. „Mindennek rendelt ideje van, az elégtételnek is” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik