Belföld

Nekiment a Hír TV Orbánnak

hír tv (hír tv)
hír tv (hír tv)

Simicska Lajos csatornája részletesen foglalkozott a miniszterelnököt érintő ügynökváddal. Még Schiffernek is több idő jutott a kormányfőnél.

Nem cáfolta, hanem visszautasította Orbán Viktor azt az állítást, hogy együttműködött a Kádár-rendszer állambiztonsági szolgálatával – ezzel kezdődött a Hír TV beszámolója arról, amit mi is megírtunk, hogy a miniszterelnök keményen reagált Simicska Lajos ügynökvádjára.

A Hír TV részletesen felidézte, hogy a nagyvállalkozó, aki „katonatársa, majd évtizedekig barátja volt a kormányfőnek”, egy interjúban elmondta, hogy a katonaságnál Orbánnak jelentenie kellett róla. A kormányfő parlamenti reagálásából azt idézték fel, hogy elégtételt emlegetett Simicskával szemben, amit miniszterelnökként nem tehet meg, „de kedve lenne hozzá és igény is volna rá”.

Ezután nagyobb terjedelemben foglalkoztak azzal, hogy az LMP-s Schiffer András egy interpellációban a magyar vonatkozású KGB-akták kutathatóságát követelte és arról beszélt, hogy a szuverenitás megköveteli a kommunista diktatúra működésének feltárását. Az állambiztonsági iratok kikérésével tisztázhatóak lennének Simicska kijelentései, ezt azonban nem hajlandó megtenni a kormány – mondta Schiffer a felszólalásban, amit a Hír TV idézett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik