Belföld

Zakóval indított a nemzeti hírcsatorna

m1 (m1)
m1 (m1)

Délután fél 3-kor már el kellett sötétíteni a ma indult nemzeti hírcsatorna képernyőjét, akkora volt a káosz - írja az Origo.

A délelőtt folyamán egymást érték a súlyos hanghibák. Be vagy éppen nem bekevert mikrofonok okoztak problémát, a rossz bejátszók, nem működő élő kapcsolások tették nézhetetlenné az adást – írja az Origo az új M1 első napjáról.

Megjegyzik: a képernyőfeliratok terén is meggyűlt az M1 baja a technikával. A portál videója bemutatja, hogyan omlott össze a rendszer annyira, hogy a káosz a képernyő elsötétésében csúcsosodjon ki.

A kínos jelenetben a stúdióból szólítják a pozsonyi tudósítót, aki sehol sincs. A hiba elhárításáig az időjárásjelentő beszél, majd végre sikerül kapcsolni Pozsonyt, ekkor azonban a tudósító nem tudja, hogy adásba került. Majd beszél, de nem lehet hallani.

Somorjai Balázs sokat lapozgat, a súgógépen nyilván össze-vissza ugrál előtte, hogy mi következik, majd a fülében lévő fülhallgatóban szólnak neki, hogy rövidhírek következnek – írják. Bekeverve marad a stúdióhang, majd kilenc bejátszó villan fel egymás után, pár másodpercben, értelmezhetetlenül. Az adáslista random léptetése után a kép megmerevedik, majd visszatér a műsorvezető, aki hiába ígéri meg másodszorra is a rövidhíreket, azok nem jönnek. Itt keverik le a műsort és jön a fekete képernyő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik