Belföld

Tartalmi elvárásai vannak a médiatanácselnöknek

karas monika (karas monika)
karas monika (karas monika)

A saját felügyeleti szervének vezetőjét látta vendégül az elsők közt az állami hírcsatorna.

A hírcsatornaként debütáló M1 saját felügyeleti szervének vezetőjét látta vendégül vasárnap reggel, hogy megkérdezzék tőle, mit vár el az átalakuló közmédiától.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azt mondta: egy újszülött mindig reménység, örömmel kell fogadni és engedni, hogy kiteljesedjék, megmutassa, hogy mit tud. Azt mondta, rengeteg hírt vár az M1-től, azt, hogy a nap bármely szakaszában friss anyagokkal lássa el, mert ő hírmániás.

Szintén várakozásai közt szerepel, hogy a köztévén közvetíteni tudják a hatóság céljait, például a fiatalok védelmével kapcsolatba. A hatóságnak médiaértési központja is van, ahol a fiatalokkal azt próbálják elsajátíttatni, hogy hogyan használhatják okosan a médiát ahelyett, hogy a média használná őket. Ennek közvetítését mindenképpen elvárják az új csatornától – jelentette ki.

A Petőfi rádió hallgatójaként a Petőfi tévé indulását is üdvözölte – azt mondta, reméli, hogy a rádióban felvállalt „vonulat”, az alternatív zenék, fiatal magyar tehetségek támogatása képi formában az új csatornán is folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik