Belföld

Mókás hanghibákkal indult az M1 hírcsatorna

m1 (m1)
m1 (m1)

A Petőfi tévé olyan, mint a háromlábú szék, hogy ne lehessen felborítani - ezt az MTVA vezérigazgatója mondta, nem mi.

Vasárnap hajnalban elindult a hírcsatornává változtatott M1 adása. A műsorkészítők egyelőre a bemutatkozó köröket róják, a technikával még hadilábon állnak – a bejátszások hangja helyett többször is a műsorvezetőt lehetett hallani, ahogy arról érdeklődik, kérjen-e elnézést, vagy „Barnus” kollégáját szólongatja.

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a közmédia csatornáinak átalakításáról Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. Elmondta: az M1 hírcsatornává alakítása régóta dédelgetett ötlet, a kérdés a megvalósítás időpontja volt. Szabó szerint azért volt erre szükség, mert a közmédia egyik legfontosabb feladata a folyamatos hírszolgáltatás, a BBC-nek, a német köztévéknek, a cseheknek és a lengyeleknek is van ilyen csatornájuk.

A Duna TV lesz az, amely a világ minden magyarjának eljuttatja azokat a műsorokat, melyeket egy közszolgálati tévének készítenie kell – mondta Szabó. Itt lesz megtalálható minden olyan műsor, ami eddig az M1-en jelentkezett, emellett a csatorna hosszú évek óta készülő nemzetpolitikai dokumentumműsorai is megmaradnak – mondta.

Július 5-én indul a 24 órás M4 sportcsatorna, ami nem a kereskedelmi sportcsatornákkal akar versenyezni, inkább a magyar eseményekre fektet hangsúlyt, de ide kerül a Forma-1 és a Bajnokok Ligája közvetítése is.

Úttörő vállalkozásnak nevezte Szabó az M2 esti műsorsávjában induló Petőfi TV-t, mely azokat a fiatalokat akarja megszólítani, akik legkevésbé néznek tévét. „A Petőfi TV olyan, mint egy háromlábú szék, hogy ne lehessen felborítani” – mondta Szabó utalva arra, hogy a tévéműsorhoz kapcsolódik a Petőfi Rádió adása és a petofilive.hu internetes oldal is.

Hasonló szegmentálást hajtanak végre a tévécsatornák esetében, mint ami a rádióknál már megtörtént – közölte a vezérigazgató. A Dankó, Bartók, Petőfi és Kossuth csatornák egy-egy jól meghatározott réteget szólítanak meg, a közmédia a tévé esetében is erre az útra lép. Az átalakítással a közmédia tekintetében is megtörténik a rendszerváltás – mondta.

Közben a Kettős Mérce blog ideális mémalapanyagot talált és galádul meg is manipulálta a műsorfolyamot:

http://kettosmerce.tumblr.com/post/113669203872

Ajánlott videó

Olvasói sztorik