Belföld

Rogán: 2010 előtt nem volt szabad az ország

A Fidesz frakcióvezetője szerint az 1848-as forradalmi követelések listája, a márciusi 12 pont "a polgári Magyarország alapköve", és a 2010 óta tartó nemzeti, polgári kormányzás iránytűje is.

Rogán Antal a budapesti V. kerületi ünnepi megemlékezésen szombaton azt mondta: “ugyanúgy, ahogy a 12 pont nélkül nincs magyar szabadság, úgy 1848 nélkül nincs 1956, nincs 1989, és 2010 sem”. Belváros-Lipótváros korábbi polgármestere ünnepi beszédében  hangsúlyozta: “2010 előtt sem az ország, sem a nemzet nem volt szabad” abban az értelemben, ahogy az 1848-as 12 pontban megfogalmazták. Azért nem – fejtette ki -, mert a bankok szinte mind külföldi kézben voltak, a legfontosabb közszolgáltatások multinacionális vállalatok kezében voltak. “Nemzetközi pénzügyi körök fogságában szenvedett a nemzet, devizahitelekkel tömték tele a magyar családokat, eladósították az országot”, és a kormány nem dönthetett gazdasági kérdésekben például az IMF vagy Brüsszel megkérdezése nélkül – mondta.

Rogán szavai szerint 2010, “az igazi szabad választások éve” nagy fordulópont volt, mert bár előtte a 12 pontból “jóformán semmi nem volt érvényben”, az elmúlt évek kemény munkájának, a magyar nemzet és az emberek kemény kiállásának köszönhetően, jelenleg Magyarország “erős, magabiztos, nyugatias ország”.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a 2010-es választások eredményének és az elmúlt évek kormányzásának köszönhetően Magyarország nincs kényszerpályán. Rogán Antal szerint “teljesült 1848 márciusának üzenete, megvan a magyar szabadság, és szabad a haza”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik