Belföld

Szijjártó futsalos csapattársa kapta a legdrágább autót

Benkő Szilárdnak jutott a kormányzaton belül a legjobb szolgálati autó: Szijjártó Péter kabinetfőnöke - akivel egy csapatban focizott - egy Mercedes ML 350-est használ.

Benkő Szilárd a külgazdasági és külügyminiszter kabinetfőnöke, de mivel nincs diplomája, ezért a miniszteri kabinet működési koordinátoraként végzi a munkáját. “Benkő a miniszter egyik bizalmasa, 2000 óta Szijjártó Péter mellett dolgozik, együtt fociztak a dunakeszi futsalcsapatban” – írja a VS.hu. A minisztériumban egy Mercedes ML 350-es terepjáró jutott neki, amiről nem tudni, milyen évjáratú és felszereltségű, de listaára 17,4 millió forintról indul. 

A tárca ezzel szemben azt közölte a hírportállal, hogy a Benkő Szilárd által használt gépjármű 2006-ban került forgalomba, közel 200.000 kilométert futott. A hasznaltauto.hu adatai szerint ilyen típusú, de fiatalabb, jóval kevesebbet futott autó irányára 3.990.000. forint.

A cikk szerint a kabinetfőnök közel két és félszer drágább autót vezet, mint minisztere: Szijjártó Péter Skoda Superbjének a listaára 7 millió forintról indul. A külügy vezetői közül még hárman kaptak Mercedest, de alacsonyabb kategóriájút, mint Benkő. Magyar Levente államtitkár E350-es, Mikola István biztonságpolitikai államtitkár, illetve Balogh Csaba keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár egy-egy E280-es típust használ. Ez a Mercedes felső középkategóriás személyautója. A minisztérium által kiadott listából kiugrik az újonnan 13,4 millióról induló BMW 525D is. Ezt Horváth Csilla gazdasági és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár használja. A korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban, valamint a KIM-ben dolgozó Horváthon kívül más nem használ BMW-t az egész kormányzatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik