Belföld

Szexbotrány és zsarolás a Jobbikban

Lehallgatás (lehallgatás, )
Lehallgatás (lehallgatás, )

Hangfelvétellel mondatták le párttársai a félrelépő politikust. A Jobbik tagad és feljelent.

Zaklatás miatt nyomoz a rendőrség egy olyan ügyben, melyben ismert jobbikos politikusok érintettek – írja a Népszabadság. Az ügy főszereplője egy debreceni jobbikos politikus, akit egyelőre ismeretlen tettesek lehallgattak. A hangfelvétel párttársai birtokába került, akik arra használták azt fel, hogy lemondassák az összes tisztségéről. A felvétel ugyanis meglehetősen kompromittáló: a politikust szex közben hallgatták le, az aktust viszont, hogy finoman fogalmazzunk, nem az élettársával folytatta.

A lap információi szerint egyszerű leszámolási harc van a háttérben, a debreceni Jobbikot feszítő személyi ellentétek ugyanis odáig fajultak, hogy az ellenfelek már a látszatra sem adnak, minden lehetőséget megragadnak egymás lejáratására. A lehallgatott politikust a párt belső ellenzékéhez sorolják, aki évek óta kimondottan rossz viszonyban van a debreceni Jobbik meghatározó figuráival, köztük Kőszeghy Csanád Ábellel és Kulcsár Gergellyel.

Kőszeghyről a bíróság egy levéltitok-sértési perben kimondta: a debreceni szervezet egyik alapítójaként a párt belső rendszerén keresztül szabad hozzáférése volt a tagok magánlevelezéséhez, Kulcsár pedig a párt parlamenti képviselőjeként politikai teljesítményével eddig nem igazán tudta észrevetetni magát, azzal viszont igen, hogy 2011-ben párttársainak náci horogkereszt formájában küldött újévi üdvözletet.

A Jobbik mindenkit feljelent

A Jobbik a Népszabadságban megjelentekre úgy reagált, hogy nem ismeretlenek számukra ezek a rágalmak: azt írták, hogy egy korábbi önkormányzati képviselő sértettségtől vezérelve folyamatosan támadja a Jobbik helyi prominenseit. A debreceni Jobbiknak semmi köze nincs a hangfelvétel készítéséhez és a felvételen sem hallgató debreceni jobbikos, az pedig, hogy tényként állítják be, hogy ezt a felvételt zsarolására használják, „büntetőjogi kategóriába sorolandó”. A párt közölte: a sajtó-helyreigazításon túl feljelentést tesznek a cikk írója ellen és mindenki ellen jogi lépéseket tesznek, akik tényként állítják be a „légből kapott hazugságokat”.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik