Belföld

Ki nem találja, hogyan reagált a Fidesz a paksi blokkolásra

Paksi-atomeromu(960x640).jpg (paks, atomerőmű)
Paksi-atomeromu(960x640).jpg (paks, atomerőmű)

„A baloldal szüntelenül hátba támadja Magyarországot és a nemzeti érdekek ellen harcol.”

A paksi bővítés elakadása miatt is a baloldal a hibás, de legalábbis ők azok, akik szüntelenül hátba támadják Magyarországot és a nemzeti érdekek ellen harcolnak – így reagált közleményében a Fidesz-frakció arra, hogy a csütörtökön kiszivárgott hírek szerint az Európai Bizottság blokkolta az erőmű-beruházáshoz szükséges orosz hitelfelvételt.

„A baloldal semmit nem változik, nekik mindig az lenne a siker, ha a magyar érdekek sorra elbuknának” – közölték. „Most is így tesz, amikor a magyar lakosság áramellátását hosszú évtizedekre garantáló, nemzetstratégiailag kiemelt beruházás blokkolásáról szóló hamis hír miatt azonnal kárörvend” – állították.

A paksi bővítés blokkolását a Financial Times szellőztette meg csütörtökön este. Noha a Fidesz hamisnak nevezte a hírt, a brit lap újságírói közölték: kiállnak a cikkükben foglaltak mellett, de még Navracsics Tibor magyar uniós biztos is megerősítette, hogy a hitelfelvételt megakasztó kifogással élt a brüsszeli testület.

A Fidesz-frakció közleménye ezzel szemben azt állította, hogy a paksi fejlesztéshez és az orosz-magyar megállapodáshoz az Európai Bizottság is hozzájárul, majd lényegében maguk ismerik el, hogy van nézeteltérés, „az atomerőmű fűtőanyag-ellátásának feltételeiről folyamatos az egyeztetés a kormány és az Európai Bizottság között, és hamarosan minden fél számára elfogadható megoldás születhet” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik