Belföld

Nem lesz a jövőben parlamenti közvetítés

Az MTVA jövő hétfőtől nem közvetíti a parlamenti üléseket. Interneten, műholdas sugárzáson és a P+ kereskedelmi tévén lehet követni ezentúl az ülésnapokat.

Az állami média nem közvetíti ezentúl a parlamenti munkát – eddig a Duna TV-n és a Magyar Rádióban lehetett követni az Országgyűlés üléseit. A parlament sajtóosztálya a Klubrádiónak azt írta, a parlamenti honlapon élő közvetítésen keresztül ezután is követhetőek a plenáris ülések, és minden korábbi ülés is megtekinthető időrendi keresés alapján.Ezen túlmenően a Magyar Rádió MR5 Parlamenti adóján műholdas és internetes sugárzás által élőben hallgatható minden ülés. Élőben közvetíti az Országgyűlés plenáris üléseit és a törvényalkotási bizottság munkáját a P+ kereskedelmi televízió.

“Az MTVA rádiós és televíziós napi híradásain túl az m1 információs csatorna szerdánként a Parlamenti Napló című műsorban számol be az országgyűlési eseményekről és közvetít minden olyan parlamenti eseményt, amely hírértékkel bír, többek között az interpellációkat és az azonnali kérdéseket, élő kapcsolás formájában is” – közölte a Klubrádió.

A parlamenti közvetítés leállítása azért érdekes, mert az MTVA horribilis, 80 milliárdos költségvetésből gazdálkodik. Ismert, hogy március 15-étől jelentősen átalakul a közmédia, de ebbe a parlamenti ülésnapok közvetítése már nem fér bele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik