Belföld

Lázár mindenkit kivallat a Fideszben

Lazar-Janos(210x140).jpg (Lázár János)
Lazar-Janos(210x140).jpg (Lázár János)

A Hír24 forrásai szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter minden egyes kormánypárti képviselővel leül, hogy meggyőződjön feltétlen lojalitásáról. Kormányátalakításról is hallani pletykákat.

Veszprémben bukta a Fidesz a parlamenti kétharmadot, majd rögtön utána egy kétharmados szavazást is, Kósa Lajos nyomott félre, ott már nem volt az az Apáti István, aki segített volna. A kormánypárti frakcióknak tehát a jövőben sokkal jobban oda kell figyelniük, hogy mit és hogyan nyomkodnak a parlamenti patkóban.

“Ez nem beszélgetés, ez vallatás lesz”

Egy neve elhallgatását kérő fideszes forrásunk állítja, az egységes frakciófellépés érdekében Lázár János ezért minden egyes képviselővel leül a közeljövőben, hogy meggyőződjön hűségéről és lojalitásáról.

Hogy miért pont Lázár és nem a frakcióvezető Rogán Antal kapta ezt a feladatot? Forrásunk ezt megvilágítandó a következőképp festi le a kormányzati struktúrát:

“Orbán jobbján Habony ül, baloldalt G. Fodor, alatta pedig ott van Lázár János, így kormányoz a miniszterelnök.”

És ne felejtsük azt sem, hogy Rogán körül mostanában ott duruzsol az Együtt politikusa, Juhász Péter és a belvárosi ingatlaneladások botránya.

Egy másik névtelen kormánypárti forrásunk hozzáteszi, érti, hogy szükséges a kiszavazások és hiányzások elkerülése most, hogy már nincs kétharmad, “de ez azért kicsit túlzás”. Arra a kérdésünkre, hogy mi történik azzal, akiről Lázár megállapítja, nem lojális, forrásunk nem tudott mit mondani.

“Csak találgatni tudnék, azt meg nem akarok, de van itt képzelőerő.”

Találgatások helyett kérdéseinket elküldtük a Miniszterlenökségnek, válaszukat – amint megérkezik – közöljük.


Forrás: Hír24/Neményi Márton

Jön a kormányátalakítás?

Több minisztériumban is suttognak arról, hamarosan jöhet egy kormányátalakítás, de konkrétumot senki nem tud, “de ez a bizonytalanság talán rosszabb, mintha megmondanák, kinek kell mennie” – meséli egy, a honvédelmi tárcánál dolgozó forrásunk.

Korábban többen valószínűsítették, hogy Szijjártó alól kiszervezik a külügyminisztérium egy részét, de később Orbán kijelentette, kitart a tárcavezető mellett. Az esetleges távozók között most többen megemlítették Hende Csaba nevét, de az emberminisztérium (EMMI) dolgozói sem érzik magukat és miniszterüket, Balog Zoltánt biztonságban.

Egy EMMI-s beszélgetőpartnerünk így festette le a kialakult helyzetet:

“A kétharmad elvesztése sokkal nagyobb törést jelentett a vezetés számára, mint az elsőre látszik, hatalmas a káosz a fejekben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik