Belföld

Behavazódott a Mecsek, a Bakony és a Mátra

Havas hóvirág a Mecsekben (havazás, )
Havas hóvirág a Mecsekben (havazás, )

Pécs mellett a Mecsekben összefüggő hótakaró alakult ki, nyugaton pedig még mindig érvényben van a riasztás az erős széllökések miatt. Esik a hó a Bakonyban és a Mátrában is.

Az MTI fotói szerint a Mecsekben a hóvirágot most akár szó szerint is érthetjük, hiszen a tavasz érkezését jelző növényt most valóban hótakaró fedi.

 
Fotó: MTI / Sóki Tamás 

Az Időkép helyszíni fotói szerint hó borítja Zircet, és havazik a mátraszentistváni sípályánál. Ez a hótakaró azonban nem lesz tarós és vastag. Az ország magasbban fekvő területein havas eső is esik.

Csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Bakonyban és a Balaton térségében az északi szelet kísérő széllökések elérhetik a 70-75 km/h-t. Pénteken nem várható veszélyes időjárási esemény – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből.

A meteorológiai szolgálat szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb néhol rövid időre vékonyodhat el a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon néhol havas eső, a hegyekben hó is lehet. Az északi szél erős, a Dunántúlon több helyen, északkeleten helyenként viharos lesz. A hőmérséklet kora délután 4 és 10 fok között alakul, a legenyhébb északkeleten lehet. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik