Belföld

Titkos hangfelvétellel bukott le a parlament jobbikos alelnöke

sneider tamás roy (sneider tamás, roy)
sneider tamás roy (sneider tamás, roy)

Sneider szerint a „cukikampány” csak a felszín, ő szíve szerint a Betyársereggel harcolna. Orbán anyját nemes egyszerűséggel lecigányozta a politikus.

A Vigyázó blog tette közzé azt a hangfelvételt, amin Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke a szélsőséges, bűnözőkből álló Betyársereghez fűződő viszonyáról beszél, valamint arról, hogy a párt csak színleli a visszafogott kommunikációt, hogy ne riassza el a szavazókat, de a felszín alatt a rasszista szervezethez húznak.

Sneider Tamás 2014 őszén látogatott Szekszárdra, ahol helyi Jobbik-aktivistákkal és a Betyársereg tagjaival beszélgetett, amiről hangfelvétel készült. A parlament alelnökét egyebek mellett arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy személyi titkára, Dér Zsolt áttért a muszlim hitre. Sneider azt mondta: ez őt nem zavarja. „Áttért muzulmán hitre, hát szíve joga. Sokkal jobb, mintha zsidó hitre tért volna át” – mondta.

Dér délszláv háborús veterán, emellett a Betyársereg tagja. A törvényen kívüli rasszista szervezet börtönviselt vezetője, Tyirityán Zsolt úgy mutatta be a szervezet tagjainak, hogy azért vett részt a háborúban, mert „gyilkolni akart és ezért is megérdemel egy tapsot” – erre a Betyársereg tagjai megtapsolták.

Sneider Szekszárdon megerősítette, amit Vona korábban letagadott, miszerint stratégiai szövetség van a Jobbik és a Betyársereg közt. „Ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg a Parlamentben, nem úgy fogalmazhatok meg, mert nekem arra kell figyelni, hogy az egyszerű polgár esetében, akiben semmi nemzeti érzés nincsen, szimpatikus legyen a Jobbik, és rá fog szavazni. Ez nem könnyű dolog. Én magam szívesebben lennék – idézőjelben – harcos, továbbra is, meg aki ezen a területen mozog” – mondta Sneider. Szerinte a Jobbik egyáltalán nem változott, csak a kommunikáció.

A blog azt írja, hogy Tyirityán saját elmondása szerint a Betyársereg tagjai benne vannak az éjszakai életben, ez védelmi pénzek beszedését is magában foglalja. Az ország különböző részéről érkező „klántagok” magának Tyirityánnak számoltak be „ügyintézéseikről”. Sőt, Tyirityán a pécsi Betyársereg-tagok figyelmébe az al-Kaida és az Iszlám Állam propagandafilmjét ajánlotta, ami robbanóanyag-készítésről, túszejtési technikákról, kínzásokról, kivégzésekről szól és terrorcselekményekre bátorít. Sneider szerint „jó, hogy van Betyársereg” és ő is ilyen harcos akar lenni.

Ugyanakkor arról is beszélt Szekszárdon, hogy fontos a „cukikampány” is, mert ahhoz, hogy az időseket megszólítsák, „kedves, aranyos gyereknek kell lenni”. Azt mondta, „nagyon feljött a Dunántúl hál’ istennek, mert jönnek a cigánybűnözők és gyilkolják az idős embereket”, nekik viszont nem szabad erőszakosnak tűnniük, mert akkor az idősek azt mondják rájuk, hogy „jaj, ez sem lesz jobb, mint a cigánybűnözők”.

A Parlament alelnöke a miniszterelnök vélt származására is kitért: „Én nem hittem el sokáig, hogy cigány származású Orbán Viktor, de igen, az anyja az cigány” – fejtegette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik