Belföld

Figyelmeztetést adtak ki négy megyére

xaver-szupervihar(2)(960x640).jpg (xaver, szupervihar, orkán)
xaver-szupervihar(2)(960x640).jpg (xaver, szupervihar, orkán)

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős széllökések miatt csütörtökre, de érkezik havazás és havas eső is.

A Dunánántúlon az északnyugati szél fokozatosan megerősödik a csütörtök hajnali óráktól az esti órákig a Dunántúl középső és nyugati részein 70 km/h körüli széllökések is kialakulhatnak. A hajnali óráktól a délelőttig főként a Bakony magasabban fekvő részein havas eső, átmeneti havazás is kialakulhat.

 
Fotó: MTI 

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán az északnyugatira, északira forduló szél előbb a nyugati országrészben, estétől Északkelet-Magyarországon is többfelé megerősödik. Délután a szeles területeken fokozatosan csökken a hőmérséklet, emiatt a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra már csak 4, 8, másutt 9, 15 fok valószínű. Késő este 2, 8 fokra számíthatunk.

Csütörtökön országszerte borult idő várható, legfeljebb a nyugati és az északkeleti határvidéken vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Sokfelé valószínű többnyire kisebb eső, vagy szitálás, főleg a Soproni-, a Kőszegi-hegységben és a Bakonyban, hajnalban az Alpokalján havas eső is előfordulhat

A leggyengébb szél Nógrád megyében és a Jászság egy részén várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4, 9 fok között alakul, a Bakonyban ennél hűvösebb, északkeleten kissé melegebb is lehet.

Pénteken többnyire erősen felhős idő valószínű, több helyen várható eső, zápor, hajnalban nyugaton havas eső is kialakulhat. Délután főként keleten vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Az északnyugati, északi szél főként nyugaton erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik