Belföld

Két órán át nem ment a mentő az eszméletét vesztett nőhöz

mentő (mentő, )
mentő (mentő, )

A szerencsétlenül járt nő elesett, homloka erősen vérzett, ráadásul véralvadásgátlóval kezelték. A mentők kommunikációs vezetője szerint sokat tettek az ellátás megerősítéséért.

Síbalesetben eltörte combcsontját egy nő, a lábadozás idején épp lakásában járkált mankóval, amikor elesett és beverte a fejét. Elvesztette az eszméletét, a homloka erősen vérzett, a lakásban viszont csak nyolcéves lánya volt rajta kívül. A kislány hívta a nagymamát, a nagymama pedig a mentőket – írja a Nol.hu.

Amikor az idős asszony lánya lakására ért, a mentők még sehol nem voltak, a balesetet szenvedett nő még mindig a földön feküdt, fejéből dőlt a vér. Újra hívta a mentőket, azonban türelemre intették és azt ajánlották, szorítson a sebre törülközőt. Csakhogy ez felesleges lett volna, mert a combcsonttörés miatt véralvadásgátlóval kezelték a nőt.

A hívástól számítva két óra múlva ért ki a mentő, a nagymamát még le is szidták, hogy nem mondta a diszpécsernek, hogy véralvadásgátlót kap a sérült nő. A család panaszt tett, de választ még nem kaptak.

Győrfi Pál, a mentők kommunikációs vezetője azt mondta, vizsgálják, mi történt a konkrét ügyben, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy az elmúlt hónapokban számos intézkedést tettek a fővárosi mentőellátás megerősítésére. Ezt a munkát folytatni fogják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik