Belföld

III/III-as volt a járási kormányhivatal vezetője

ügynök (ügynök)
ügynök (ügynök)

Ráadásul a KDNP-ről és a Fideszről is rendszeresen jelentett.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának honlapján olvashatóak Fekete Géza 1989-es, szigorúan titkos jelentései. Fekete most mégis a sellyei járási hivatalt vezetheti – tudta meg az RTL Klub.

Annak idején jelentett mások mellett Horváth Csaba egyetemi tanárról, mert kapcsolatban állt a Kisgazdapárttal. Horváthot ez nem lepte meg, korábban is olvasta a róla szóló jelentéseket. Szerinte most is regnáló politikusok lehetnek az egykori ügynökök közt, ezért sem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat.

A Fidesz baranyai szervezetének egyik alapítója volt Heindl Péter tanár, akiről Fekete ugyancsak jelentett. Szerinte az, hogy Fekete jelentett, még a kisebbik gond, a nagyobb az, hogy az egyetemekhez, más intézményekhez beépült hivatásos tisztekről a mai napig nem lehet tudni, kik voltak.

A KDNP alapító is feltűnnek Fekete jelentéseiben.

Hargitai János Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő kormánymegbízottként javasolta korábban Fekete Géza kinevezését. Az RTL Klub megkeresésére nem válaszolt, ahogy Fekete Géza sem. A hivatalvezető annyit mondott: „nem áll módomban interjút adni”.

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja elmondta: nem lepte meg a hír, a Fidesz párttitkárokként használja a kormányhivatalok vezetőit, ez sok szempontból közel áll az MSZMP ideológiájához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik