Belföld

Futnak Simicska emberei

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

Újabb munkatársak távozhatnak a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től. A Music FM hírigazgatója már lemondott.

Döbbent csend fogadta a szerkesztőségekben, hogy Simicska Lajos lényegében ügynökvádat fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben. Akkor vált nyilvánvalóvá, hogy Liszkay Gáborék igazat mondtak, amikor lelkiismereti okokra hivatkozva felálltak, a tulajdonos kormányfővel szembeni támadásra kérte-utasította őket – mondta a lapnak egy munkatárs.

A Magyar Nemzet és a Hír TV dolgozóinak túlnyomó többsége nyíltan vállalja, hogy Fidesz-szavazó, számukra lelkiismereti probléma, hogy a tulajdonos nyíltan támadja Orbán Viktort. A szerkesztőségekben egymás közt már elismeréssel beszélnek azokról, akik Simicska irányváltása miatt eddig önként távoztak.

A maradók azt remélték, hogy Simicska majd lecsillapodik, elnézést kér Orbántól, konszolidálódik kettejük, a Fidesz és a médiabirodalom viszonya – mondta a Hír TV egyik munkatársa, aki szerint ez hiú ábránd volt.

A médiacsoport több munkatársa már felvette a telefont, hogy van-e hely a március 15-ével induló állami hírcsatornánál, a Magyar Rádiónál vagy akár Széles Gábor médiacégeinél. A Népszabadság szerint a Simicska-médiabirodalom több távozó vezetője és újságírója heteken belül az állami médiához igazol.

A Music FM hírigazgatója már be is nyújtotta a lemondását – értesült a Pestisrácok. Pető Zoltán nem nyilatkozott, egy barátja tájékoztatta a lapot arról, az ügynökvád miatt Simicska vállalhatatlanná vált Petőnek, aki nem tud azonosulni a médiabirodalom tulajdonosának új elvárásaival. A Simicska-Nyerges érdekkörbe tartozó rádiónál állítólag az a célkitűzés, hogy a korábbi, bulváros hírek helyett álljanak bele a politikai témákba. Pető barátja még azt is hozzátette: vasárnap azt a direktívát kapták, hogy hétfőn a Music FM hírblokkjaiban kiemelten taglalják Simicska ügynökvádját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik