Belföld

15 fok és fagy is lesz a héten

Kedden sok napsütésre számíthatunk, míg szerdán már beborulhat és esőt is kaphatunk a nyakunkba, egész héten marad a napközbeni nagy hőmérsékletkülönbség.

Kedden derült vagy gyengén felhős idő várható, sok napsütéssel, csapadék nélkül, legfeljebb délkeleten növekszik meg estefelé a felhőzet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható. Késő este 1, 6 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Szerdán kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a déli óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén fordulhat elő eső, zápor. Délutántól az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés lehet. A Dunántúlon többfelé, másutt csak helyenként várható eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon eleinte havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős idő valószínű, csak kevés napsütés lehet. Elszórtan valószínű eső, zápor, eleinte nyugaton havas eső is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé erős, helyenként még viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik